nieuws

Een tweede zaak openen: 7 aandachtspunten

Fastfood 0

Een tweede zaak openen, dat is niet voor iedereen weggelegd. Wie wel de stap durft te maken, moet met veel dingen rekening houden. Hier volgen 7 aandachtspunten van collega’s met twee of meerdere zaken.

Een tweede zaak openen: 7 aandachtspunten
Stefan van Oss opende onlangs een tweede Kwalitaria-vestiging in Uden-Zuid.
  1. Zorg voor een goede bedrijfsleider, je kunt immers niet alles zelf
  2. Het betekent veel extra werk, je moet je aandacht over twee zaken verdelen
  3. Let op: de startfase kost helemaal veel tijd en energie
  4. Maak het jezelf niet te moeilijk en begin met een beperkte kaart
  5. Er is extra personeel nodig, werf tijdig medewerkers
  6. Probeer niet alles zelf te doen, maar delegeer werk aan goede krachten
  7. Een tweede zaak betekent extra investeren, daar moet wel financiële ruimte voor zijn.

In de eerstvolgende editie van Snackkoerier vertellen drie ondernemers over hun ervaringen met meerdere zaken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels