Frituurcentrum lanceert hygiëne handboek

Frituurcentrum lanceert hygiëne handboek

Het Nederlands Frituurcentrum komt met een eigen tegenhanger van de hygiënecode van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De digitale versie ervan is straks gratis te downloaden.

Het Centrum doet dit als reactie op de actuele code van KHN, die voor leden €30,- kost en voor niet KHN-leden €100.-.

Het Frituurcentrum is nauw gelinkt aan branchevereniging ProFri. Deze club stoort zich aan het feit dat KHN aan de code kosten verbindt, en riep daartoe met andere organisaties een protestsite in het leven.

Beurs Venray

Op maandag 21 maart presenteert het Nederlands Frituurcentrum op de beurs Horeca & Food Inspiratie in Venray dit 'Hygiëne Handboek voor Professionele Frituurders'.

'Met behulp van dit boek kunnen frituurbedrijven op eenvoudige wijze de HACCP-beginselen toepassen, en voldoen zij aan de actuele eisen die vanuit wet- en regelgeving op gebied van voedselveiligheid worden gesteld', aldus Frans van Rooij, man achter zowel het Frituurcentrum als ProFri.

Hoeveel het gedrukte exemplaar van het Frituurcentrum gaat kosten is nog niet duidelijk. 'Maar zeker geen dertig euro', aldus Van Rooij.