Koffie Alida's piekt door vergroot terras

Koffie Alida's piekt door vergroot terras
Artist impression van het vernieuwde terras.

De uitbreiding van het terras legt de bekende cafetaria Alida's Smulpaleis geen windeieren. De omzet uit de verkoop van koffie steeg direct met 30%.

Eigenaren Jan Willems en Alida van Dellen hebben sinds kort een terras met 65 zitplaatsen, 24 meer dan in de oude situatie.

Stopkracht

Het vernieuwde terras werd vergroot met 25 vierkante meter. Daarvoor moest een extra stuk grond worden aangekocht. De totale investering, grondaankoop plus extra meubilair, kwam op €17.000,-.

'De stopkracht nam vanaf de eerste dag enorm toe. Gelukkig hebben we inmiddels al veel prachtige, zonnige dagen achter de rug', aldus Willems.

Nieuwbouw

De uitbreiding van het terras is de start van een aantal belangrijke veranderingen bij de winnaar van de Cafetaria Top 100 2015-2016. Al die veranderingen moeten uiteindelijk leiden tot de oplevering van een compleet nieuwe zaak, in 2020, op een locatie op 150 meter van de huidige plek in het Drentse Roden.

Video van het vernieuwde terras:

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.