nieuws

Automatische kassa doet intrede bij cafetaria’s

Fastfood 3434

Hygiëne, veiligheid en fraudepreventie zijn de speerpunten van de Cikam Easy Cash Mini. Het nieuwe betaalsysteem, waarbij de klant het geld inwerpt in een automaat en daaruit ook zijn wisselgeld ontvangt, is onlangs geïntroduceerd bij drie cafetaria’s in het midden van het land. De ondernemers zijn vol lof. ‘Méér dan een mooi stukje techniek.’

Automatische kassa doet intrede bij cafetaria’s

 

De Cikam Easy Cash Mini is gekoppeld aan de bestelsoftware van Next to Food. De machine zit verankerd in de balie, waardoor deze niet zomaar kan worden meegenomen. Als een klant geld inwerpt, wordt het veilig opgeborgen in de cassette van het kassasysteem. De ontwikkelaars hopen overvallers hiermee buiten de deur te houden. Voor Harry de Bresser van Kwalitaria Duurstede in Wijk bij Duurstede gaf dit de doorslag om de machine aan te schaffen. ‘Veiligheid gaat boven alles. Een paar jaren geleden zijn wij overvallen. Je kunt natuurlijk niets uitsluiten, maar dit geeft wel een beter gevoel.’
Ook Syl Lammers van cafetaria ’t Pakhuis in De Klomp en John Rensen van Kwalitaria Galecop in Nieuwegein zijn blij met de extra veiligheid die het nieuwe systeem biedt. ‘We willen een signaal afgeven dat er bij ons niets te halen valt’, zegt Rensen. ‘De meeste klanten betalen met de pin. Contant geld wordt nu ook veilig opgeborgen.’

Hygiënische kassa

Contant geld brengt in een cafetaria ook vanuit hygiënisch oogpunt de nodige uitdagingen met zich mee. Bij de Cikam Easy Cash Mini gooit de klant het geld direct in de automaat en ontvangt daaruit ook zijn wisselgeld. Zo kan de medewerker zijn aandacht richten op de bestelling en de service, en wordt de voedselveiligheid extra gewaarborgd doordat hij het geld niet meer aanraakt. ‘Na elke betaling je handen wassen, is in de praktijk vaak onmogelijk’, weet Lammers. ‘Terwijl geld gewoon een heel vies product is. Met de Cikam Easy Cash Mini hebben wij dat probleem niet meer. Klanten waarderen het dat we zo op onze hygiëne letten.’
De ondernemers, die het systeem nu enkele weken in gebruik hebben, zien nog meer voordelen. Zo wordt het risico dat medewerkers zelf een greep uit de kassa doen tot een minimum beperkt omdat ze niet in contact komen met het geld. Bovendien accepteert de machine geen vals geld of buitenlandse munten die veel op euro’s lijken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels