Het hamburgerbroodje dat verrijkt is met pils is verkrijgbaar tot en met 30 september 2017. Het broodje van 80 gram en een diameter van 12 centimeter, combineert volgens Lantmännen Unibake perfect met bier. Culinair adviseur van de bakkerij én voormalig biersommelier Jeroen Demuydt stelde een aantal combinaties samen.
Hieronder twee recepten van Jeroen Demuydt. Bekijk hier meer recepten.
Dark bacon beer burger
Ingrediënten
- Beer hamburger bun
- Rundvleesburger
- Parmaham
- Rode biet
- Tomaat
- Barbecuesaus
- Sla
- Donker bier
Bereidingswijze:
Maak slierten van de rode biet en kruid met olijfolie, peper en zout.
Droog de Parmaham in de oven op 180°C gedurende 10 minuten.
Kook het donker bier in tot de helft en doe er 2 keer zoveel barbecuesaus bij.
Grill de hamburger.
Warm de bun op tussen de grill en doe op beide zijden de bier-barbecuesaus.
Leg vervolgens het vlees op de onderkant en leg er de gedroogde ham, tomaat en rode biet op.
Werk het geheel af met sla.
Food pairing tip:
Deze hamburger bun laat zich perfect combineren met donker bier.
White salmon beer burger
Ingrediënten
Beer hamburger bun
Zalmfilet
Rucola
Tomaat
Rode ui
Limoen
Tartaarsaus
Koriander
Wit bier
Bereidingswijze:
- Bak de zalmfilet.
- Warm de bun op tussen de grill en doe op beide zijden saus (een combinatie van tartaarsaus en wit bier).
- Leg de zalmfilet op de onderkant van het broodje en leg er vervolgens de tomaat, limoenzest en rucola op.
- Werk het geheel af met koriander en rode ui.
Tip: Maak je eigen huisgemaakte saus:
- Snij de koriander fijn (blaadjes en steel).
- Meng 3/4 mayonaise met 1/4 wit bier en de fijngesneden koriander.
- Kruid af met peper, zout en knoflook.
Foodpairing tip:
Deze burger laat zich perfect combineren met wit bier.