Japanners introduceren ijs dat niet smelt

Japanners introduceren ijs dat niet smelt
Instagram / kanazawaice

'Eet je ijsje op voordat het smelt', hoor je ouders vaak tegen hun knoeiende kinderen zeggen. In Japan is nu wonderlijk ijs ontwikkeld waarmee dat probleem is opgelost.

Wetenschappers aan de Kanazawa University in Japan hebben ijs ontwikkeld dat niet smelt. Althans: het ijs houdt heel lang zijn vorm vast. Drie uur onder kamertemperatuur, zonder dat het smelt.

Onderzoekers hebben op het zogenaamde Kanazawa-ijs, in de vorm van ijslolly's, zelfs een haardroger op losgelaten. Het ijs bleef maar liefst vijf minuten lang in tact.

De truc zit in aardbeien

Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Dankzij aardbeien, waar van nature polyfenol in zit. Deze vloeistof zorgt ervoor dat water en olie moeilijk van elkaar scheiden.

De smaak is prima

Op de Amerikaanse nieuwssite cnet.com is een review van het ijs te lezen. De verslaggever die in Tokio het Kanazawa-ijs uitprobeerde, is positief over de smaak van de chocoladevariant. 'Het smaakt net als andere chocoladeijsjes.' Het ijs is ook in de smaken vanille en mango te krijgen.

Bron: hindustantimes.com