nieuws

Van Geloven wil fabriek in Oostzaan sluiten

Fastfood 1368

Van Geloven heeft bekendgemaakt zijn fabriek in Oostzaan te willen sluiten. Volgens de snackfabrikant is dit nodig omdat er op deze locatie geen groei meer mogelijk is.

Van Geloven wil fabriek in Oostzaan sluiten

In Oostzaan worden croquetten en bitterballen van Van Dobben, Kwekkeboom en Laan gemaakt. Deze productie moet worden verplaatst naar de fabriek van Van Geloven in Tilburg. Het is de bedoeling dat de fabriek per 1 januari 2019 sluit. Dit heeft volgens het bedrijf gevolgen voor de ongeveer zestig medewerkers die direct of indirect betrokken zijn bij de productie op deze locatie.

Kennis bundelen

Van Geloven wil de kennis, expertise en productie van ragout in Tilburg bundelen zodat deze kernactiviteit van de snackfabrikant kan groeien. De fabrikant benadrukt dat de producten zelf niet zullen veranderen.

Overnames

Eind vorig jaar nam Van Geloven een aantal grote merken over in snackland. Begin oktober werd een aantal labels van Royaan overgenomen, waaronder Van Dobben en Kwekkeboom. Onderdelen van die overname destijds waren de drie fabrieken in Oostaan, Wijk bij Duurstede en Beuningen, samem met ongeveer 110 medewerkers. In november nam Van Geloven Swinkels Snackery & Backery over.

De fabrikant heeft een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad en de vakbonden geïnformeerd over de plannen.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels