Supermarkt lanceert bijzondere variatie met frikandellen

Supermarkt lanceert bijzondere variatie met frikandellen

Hoe veelzijdig is een frikandel eigenlijk? Vraag het aan Aldi. Deze supermarkt heeft vanaf vrijdag een vlaai van frikandellen in de schappen.

Aldi kondigt de frikandellenvlaai aan in de folder van deze week. ‘Gemaakt van brooddeeg en onze eigen Snack Fan frikandellen en currysaus’ luidt de begeleidende tekst. De vlaai moet nog wel opgewarmd worden in de oven.

Idee komt van een bakkerij

Het idee is afkomstig van Bakkerij Engels uit het Limburgse Grubbenvorst die deze vorig jaar bij wijze van grap introduceerde. Al snel bleek de frikandellenvlaai een succes te zijn, waarbij klanten in de rij stonden om de vlaai te kopen. Een Facebookpost zorgde voor veel enthousiaste reacties: 17 duizend mensen reageerden binnen 24 uur, zo meldt De Telegraaf. Later, in 2016, lanceerden ook bakkerij Van de Mortel uit Someren en bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk de vlaai.

De prijs

De vlaai is naar eigen inzicht af te werken met uien en mayonaise. Voor de versie van Aldi betaalt de consument € 3,99. Volgens de supermarkt is één taart genoeg voor acht mensen.

Bron: Distrifood