Art de la Terre opent in Schiedam

Art de la Terre opent in Schiedam

Felix van Erven heeft in het centrum van Schiedam Art de la Terre geopend. De 27-jarige horecaondernemer is vol zelfvertrouwen over zijn haute friture-concept en wil naast friet een aantal bijzondere snacks verkopen.

Gasten kunnen bij Art de la Terre kiezen friet van twee soorten aardappel: van de gangbare Frieslander aardappel én van de zoete Bataaf. 'Die laatste is minder krokant', geeft Van Erven toe. 'Maar ik wilde echt iets anders neerzetten, en de reacties tot nu toe zijn erg goed. Het is niet te vergelijken met een 'normaal' frietjes, maar wel een heel lekker product.'

Een normale friet kost €2,50, een grote €3. Naast de standaardsauzen als mayonaise en ketchup biedt het menu huisgemaakte stoofvlees, truffelmayo en truffelketchup. Alle sauzen kosten €0,50. De friet wordt geserveerd in luxe kartonnen bakjes met een houten vorkje

Gefrituurde Snickers

Naast de friet en sauzen, wil Van Erven zich onderscheiden met bijzondere snacks. Rondom de opening heeft hij al een aardige buzz gecreëerd met zijn Snickers gefrituurd in Schiedamse Ketel 1-jenever. Binnenkort moeten daar churros bij komen. Dit zijn frituurde deegstengels met poedersuiker en chocolade dipping, populair in Spanje en Portugal. Alle snacks, waaronder ook een kroket, frikandel en een Mexicano, kosten €2,50.

Geen Sergio Herman

Art de la Terre is gefocust op een breed publiek. Van Erven vergelijkt zijn zaak eerder met Frietboutique dan met Frites Atelier van Sergio Herman. 'Zaken als Frites Atelier werken beter in grotere steden. Ik ben zelf ook dol op dingen als kreeftenmayonaise, maar daar zijn mensen in Schiedam nog niet aan toe. En ik heb geen naam als Sergio Herman. En in Schiedam willen we niet meer dan €3 vragen voor een frietje. We willen een bredere doelgroep benaderen. Frietboutique doet eigenlijk hetzelfde, en die kwaliteit evenaren wij wel.'

Kroeggevoel

Art de la Terre is een zaak van 50 vierkante meter met twintig zitplaatsen. Met het interieur wil Van Erven het kroeggevoel stimuleren. 'Warm en sfeervol. Daarom hebben we gekozen voor kleuren als oud-Hollands groen, wat goed combineert met goud, houttinten en bruin-lederen stoelen. Ook een frietje moet een beleving hebben.' Over twee weken wil Van Erven ook koffie serveren. Uit een pistonmachine welteverstaan. 'Goede koffie', benadrukt Van Erven.

Art de la Terre heeft vier standaard medewerkers, maar mensen van The Grill Room – 50 meter verderop – kunnen bijspringen. Als straks het terras open is, komen er nog eens 30 zitplaatsen bij. De zaak is doordeweeks open van 13.00 tot 22.00 uur, en op vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur.

De 27-jarige Van Erven opende eerder dit jaar restaurant The Grill Room, ook in het centrum van Schiedam.