nieuws

Beste frituur van België staat in Brugge

Fastfood 2320

De Belgen houden ook wel van een wedstrijdje, zeker als het om hun geliefde frieten gaat. Onlangs is bekendgemaakt waar de beste frituur van het land te vinden is.

Beste frituur van België staat in Brugge

Volgens de ‘frietrecensiewebsite’ frietfromdesire.be, bakt Frituur De Bosrand in Brugge de beste frieten van België. Dat meldt Het Nieuwsblad. ‘Toen bekend werd dat ik dit initiatief startte in november, ben ik onder lichte dwang naar Brugge moeten rijden’, aldus oprichter Tae-Yoon Michielsen tegen te krant. ‘Heel wat mensen spoorden me op sociale media aan om eens langs te gaan en ze hebben hun reputatie waargemaakt.’

Garnaalkroket

Michielsen prijst allereerst de frietjes van De Bosrand. ‘Fijn, goed gebakken en met een klein beetje zout erop, gewoonweg zalig.’ Ook de garnaalkroket mag er volgens de recensent wezen. ‘Je hoort vaak dat een garnaalkroket te zwaar kan zijn, te bloemig, flauw van smaak. Wel, bij dezen mijn felicitaties voor de persoon die deze heeft gemaakt. Je proeft dat er een zeer goede garnaalfumet als basis werd gebruikt; de vulling is nagenoeg perfect, vol van smaak en bevat genoeg garnaaltjes.

Driesterrenrestaurant

De Bosrand, die al een uitstekende reputatie had in Brugge en omgeving, kreeg de hoogste score tot nu toe op de site: 18,5 van de 20 punten. Niet zo gek, aangezien één van de vaste gasten van De Borsrand Gert De Mangeleer is, chef-kok van driesterrenrestaurant Hertog Jan in het nabijgelegen Loppem, zo weet Tae-Yoon te melden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels