nieuws

Alida’s valt weer in de prijzen

Fastfood 4017

Alida’s Smulpaleis in Roden kan weer een prijs op zijn palmares toevoegen. Het gaat dit keer om een lokale ondernemersprijs. ‘Maar die is heel waardevol voor ons bedrijf’, zegt mede-eigenaar Jan Willems.

Alida’s valt weer in de prijzen
Jan Willems en Alida van Dellen blijven prijzen binnenslepen. Foto: Jan Willem van Vliet

De cafetaria van Jan Willems en Alida van Dellen is uitgeroepen tot Beste Ondernemer van Noordenveld 2017 (de gemeente waar Roden onder valt). De jury, bestaande uit lokale ondernemers uit verschillende branches en vertegenwoordigers van de gemeente, roemt vooral de betrokkenheid en loyaliteit van de medewerkers en het feit dat Alida’s zeer actief is op het gebied van duurzaamheid. In totaal waren zes bedrijven genomineerd.

Veel publiciteit

‘Het is weliswaar geen landelijke prijs zoals de Cafetaria Top 100, maar hij is wel heel bekend in deze omgeving’, vertelt Jan Willems. We krijgen heel veel publiciteit, ik kon de afgelopen dagen niet normaal door het dorp lopen. Iedereen wilde met feliciteren.’

Het is de eerste keer dat een cafetaria deze ondernemersprijs wint. Bedrijven kunnen zich niet opgeven, maar moeten door iemand anders worden genomineerd. Wie Alida’s heeft aangedragen, weet Willems niet.

Prijzenkast

Alida’s heeft de afgelopen jaren het nodige aan prijzen binnengesleept. Zo wonnen het bedrijf de Cafetaria Top 100 in 2015 en drie maal de Publieksprijs in diezelfde competitie. Ook de Ad van Geloven-prijs voor meest duurzame cafetaria en de beker voor Provinciewinnaars staan in de prijzenkast. Dit jaar kreeg Alida’s het voor elkaar om op plek 49 te eindigen in de Terras Top 100.

Erkenning

Willems begrijpt dat sommigen een beetje moe worden van al drie prijzen voor zijn bedrijf. “Heb je nou alweer gewonnen?’, hoor ik ze zeggen. Maar je kunt het ook anders zien. Wij zijn bereid om onze nek uit te steken. We blijven altijd bezig met de zaak en verdiepen ons in manieren om te verbeteren. We bestaan 22 jaar, en de eerste 17 jaar hebben we helemaal niets gewonnen. Toen werkten we net zo hard. Nu krijgen we erkenning.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels