Alles over Aviko

Starten met verse friet: 6 kritische succesfactoren

Starten met verse friet: 6 kritische succesfactoren

Starten met verse friet vergt de nodige aandacht en voorbereiding. Hoe pak je dit als cafetariahouder aan en maak je verse friet tot een omzetkraker?...

De fabriek van Lamb Weston / Meijer in Kruiningen

Frietfabrikanten tijdens corona: 'Een ongekende situatie'

Net als horecaondernemers worden ook frietfabrikanten hard geraakt door de coronacrisis. Fabrieken liggen voor een groot deel stil en de toekomst is...

Aviko bouwt grote frietfabriek in België

Aviko bouwt grote frietfabriek in België

De Nederlandse aardappelverwerker Aviko bouwt een grote frietfabriek in België. Met de nieuwe fabriek hoopt Aviko te profiteren van de snel groeiende...

Ambachtelijke friet: authentiek, herkenbaar en vol van smaak

Ambachtelijke friet: authentiek, herkenbaar en vol van smaak

Friet is het meest gevraagde bijgerecht in de horeca; een uitgelezen kans om onderscheidend te zijn ten opzichte van je collega's. Een goed gebakken...

Aviko komt met Oerfriet met schil

Aviko komt met Oerfriet met schil

Aviko komt vijf jaar na de lancering van Oerfriet met Oerfriet met schil. Hiermee speelt het merk naar eigen zeggen in op de groeiende behoefte van...

Foto: Henk Riswick

Fabrikanten en cafetaria's bereiden zich voor op duurdere friet

Frietfabrikanten en cafetaria's bereiden zich voor op aardappels van mindere kwaliteit en duurdere friet. De prijs van friet gaat vrijwel zeker...

De Efteling kiest voor Aviko Oerfriet en friet van Friethoes

De Efteling kiest voor Aviko Oerfriet en friet van Friethoes

Bezoekers van de Efteling die zin hebben in een frietje, krijgen sinds kort Oerfriet van Aviko voorgeschoteld. Daarnaast is er verse friet uit...

Zuid-Amerika niet blij met Nederlandse friet

Zuid-Amerika niet blij met Nederlandse friet

Wij mogen dol zijn op onze friet, maar in Brazilië, Colombia en Peru zijn ze onze aardappelstaafjes helemaal zat. Wat is er aan de hand?

Het luister nauw om het juiste frietje te bakken, zegt Meeters van de Friet.

Ambachtelijke friet blijft populair: 'Mensen willen geen fabrieksmatige staafjes meer'

Friet met een ambachtelijke uitstraling: de consument is er gek op en aan die trend lijkt nog lang geen einde te komen. Het aantal speciaalzaken dat...

Aviko lanceert online platform voor chef-koks

Aviko lanceert online platform voor chef-koks

Aviko is ervan overtuigd dat de aardappel een belangrijke rol kan spelen in een onderscheidende menukaart. Daarom lanceert Aviko deze maand voor...