Alles over Bas van Kranen

Bas van Kranen. Foto-credits Diederik van der Laan

Bas van Kranen, Restaurant Flore**: 'Er móét iets veranderen in het gedrag van chefs'

Tijdens de coronaperiode verdiepte Bas van Kranen zich in facetten van zijn vak, zoals de zuivelindustrie. Dat zorgde ervoor dat hij restaurant...

Dit zeggen de hoofdrolspelers over Michelin 2022 [video]

Dit zeggen de hoofdrolspelers over Michelin 2022 [video]

Een sterrenregen werd voorspeld en een sterrenregen is het geworden. Met enkele hoofdrolspelers, waaronder in ieder geval alle kersverse...

Michelin onthult weer drie nieuwe restaurants voor 2022

Michelin onthult weer drie nieuwe restaurants voor 2022

Naast restaurants Triptyque in Wateringen, Chez Brochard in Harderwijk en Zoldering in Amsterdam heeft Michelin nog drie nieuwe namen onthuld die...

Biologische wijnen inmiddels vaste waarde op de wijnkaart

Biologische wijnen inmiddels vaste waarde op de wijnkaart

Biologische wijnen zijn erg in opkomst en worden niet meer weggestopt op de wijnkaart. In een groeiend aantal restaurants is het aanbod biologische-,...

Hotel De L'Europe Amsterdam viert 125 jarig bestaan

Hotel De L'Europe Amsterdam viert 125 jarig bestaan

De L'Europe Amsterdam bestaat 125 jaar. Het iconische hotel opende op 23 september 1896 zijn deuren en staat sindsdien in het teken van luxe en...

Van Bord'Eau* naar Flore: een keuken zonder boter, kaas en room

Van Bord'Eau* naar Flore: een keuken zonder boter, kaas en room

De L'Europe Amsterdam en executive chef Bas van Kranen nemen afscheid van Bord'Eau* en starten per 1 september Flore. Een keuken met alleen producten...

Bord'eau op drie Beste Groenterestaurants ter wereld

Bord'eau op drie Beste Groenterestaurants ter wereld

Restaurant Bord'eau in Amsterdam met chef Bas van Kranen achter de kachel, staat op drie in de Top 10 Beste Groenterestaurants van de Wereld. Uit...

Foto: Rinze Vegelien

Bord'Eau* zet smaken uit de Noordzee op de kaart

Bas van Kranen, de met een Michelinster bekroonde executive chef van Restaurant Bord'Eau in De L'Europe Amsterdam, start met een nieuw seizoen en...

Bas van Kranen (Bord'Eau*): smaakprofielen in plaats van gangen

Bas van Kranen (Bord'Eau*): smaakprofielen in plaats van gangen

Bas van Kranen, de met een Michelinster bekroonde chef van Restaurant Bord'Eau in hotel De L'Europe Amsterdam, kookt voortaan in smaakprofielen in...

Bas van Kranen: decadente hotdogs en bijzondere cocktails

Bas van Kranen: decadente hotdogs en bijzondere cocktails

Bas van Kranen, sterchef van Restaurant Bord'eau in Hotel de l'Europe in Amsterdam, serveert in januari eenmalig exclusieve hotdogs en bijzondere...