Alles over Horeca

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Geen onderwerp dat meer besproken wordt in de horeca dan het personeel. Aannemen van horecapersoneel, behouden, en belonen. In dit artikel bundelt...

Pilot met recyclen plastic emmers uit de horeca succesvol

Pilot met recyclen plastic emmers uit de horeca succesvol

In de horeca wordt jaarlijks tonnen aan plastic saus- en frituurvetemmers bij het restafval gegooid. Volgens de koplopergroep duurzame...

Sjoerd Mampaeij wint het NK Lekkerste Broodje 2024

Sjoerd Mampaeij wint het NK Lekkerste Broodje 2024

Sjoerd Mampaeij van restaurant Midas in Woerden heeft tijdens de Horecava de 39ste editie van het NK Lekkerste Broodje op zijn naam geschreven. Hij...

KHN: 'Investeren in mensen, innovatie en duurzaamheid sleutel tot succes'

KHN: 'Investeren in mensen, innovatie en duurzaamheid sleutel tot succes'

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde op de Horecava de economische terugblik op het horecajaar 2023 en een vooruitblik op 2024. Hoewel de...

Blog Marjon Prummel: Op naar een beter 2024

Blog Marjon Prummel: Op naar een beter 2024

Het zijn uitdagende tijden voor horecaondernemers. Ze hebben, noodgedwongen door de huidige economische situatie, meer dan ooit aandacht voor de...

Kwart horecamedewerkers heeft voedselbank nodig om rond te komen

Kwart horecamedewerkers heeft voedselbank nodig om rond te komen

Ruim een kwart van de Nederlandse eerstelijnsmedewerkers in dienstverlenende sectoren zoals de horeca, heeft dit jaar gebruikgemaakt van de...

Zoektocht naar de perfecte koffiekop: waar serveer je koffie in?

Zoektocht naar de perfecte koffiekop: waar serveer je koffie in?

Wat bij het opzetten van een nieuwe horecazaak nog wel eens wordt vergeten, zijn de koffiekopjes, betoogt koffie-expert Joost Leopold. Die kopjes...

Lekker flexibel of gebrek aan loyaliteit. Wat zijn jouw ervaringen met zzp'ers in de horeca? Vul deze enquête in!

Lekker flexibel of gebrek aan loyaliteit. Wat zijn jouw ervaringen met zzp'ers in de...

Onder invloed van het nog altijd aanhoudende tekort aan personeel in de horeca, doen veel ondernemers een beroep op zzp'ers. De flexibiliteit is...

Grote ramen zijn in paviljoens essentieel. Onbelemmerd uitzicht bij Oaxaca in Domburg.

Tips voor de inrichting van een strandpaviljoen

De zee en het strand vormen de aantrekkingskracht van een strandpaviljoen. Tips hoe je dit met het interieur versterkt.

Bijna helft horecamedewerkers ervaart werkgerelateerde stress

Bijna helft horecamedewerkers ervaart werkgerelateerde stress

Bijna een op de twee horecamedewerkers geeft aan dat zij momenteel werkgerelateerde stress ervaren (48 procent). Die stress wordt veroorzaakt door...