Alles over Moleculair Koken

Voedselexpert Peter Klosse waarschuwt weer voor moleculaire keuken

Voedselexpert Peter Klosse waarschuwt weer voor moleculaire keuken

Er is voldoende reden om nog eens kritisch te kijken naar de moleculaire keuken. Het gebruik van schuimpjes, foams en alginaat bolletjes in de keuken...

Deel 1 van video-interview met Peter Klosse

Deel 1 van video-interview met Peter Klosse

Peter Klosse vertelt in een uitgebreid video-interview over de moleculaire keuken, over hoe om te gaan met de visbijvangst en waarom het lastig is om...

Zorgkoks aan de slag met 'moleculaire' technieken

Zorgkoks aan de slag met 'moleculaire' technieken

Een club van circa 40 belangstellenden, waaronder veel koks die werkzaam zijn in de zorg, waren aanwezig bij Koppert Cress in Monster om zich daar...

Paolo Bouman

Pierre Wind leert Albeda-leerlingen koken met stikstof

Televisiekok en docent smaaklessen Pierre Wind, heeft op 7 februari een workshop 'Koken met stikstof' gegeven aan leerlingen van het Albeda College...

Misset Horeca verloot vrijkaarten Food Professional Day

Misset Horeca verloot vrijkaarten Food Professional Day

Misset Horeca geeft horecaprofessionals de kans om gratis de Food Professional Day op 8 oktober in Wageningen te bezoeken. Daarnaast wordt er aan...

Hervé This en Nordic Food Lab op Food Professional Day

Hervé This en Nordic Food Lab op Food Professional Day

Wetenschapper Hervé This, grondlegger van de moleculaire keuken, is op 8 oktober gastspreker op de derde Food Professional Day in Wageningen....

Moshik Roth mist titel Copa Jerez nipt

Moshik Roth mist titel Copa Jerez nipt

Moshik en Els Roth van restaurant 't Brouwerskolkje in Overveen zijn er niet in geslaagd de internationale finale van de Copa Jerez te winnen. Het in...

SpecialBite zet Geurds weer op één

SpecialBite zet Geurds weer op één

De nieuwe gids van SpecialBite zet het Rotterdamse restaurant Ivy van François Geurds op nummer één. Dit is bijzonder: vorig jaar stond Geurds...

Oud Sluis grote favoriet onder collega-koks

Oud Sluis grote favoriet onder collega-koks

Oud Sluis is het favoriete restaurant onder Nederlandse sterrenkoks, gevolgd door De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen. Dat blijkt uit het...

Restaurant Chique trekt Michelinchef aan

Restaurant Chique trekt Michelinchef aan

Het jonge restaurant Chique in Alphen aan den Rijn heeft twee nieuwe chefs aangetrokken. Beide komen van topzaken; Jac Benny Cok is afkomstig van...