Alles over Overuren uitbetalen

Jos Keijsper en Niek Groen (r)

Niek Groen en Jos Keijsper hebben geen personeelstekort. Hoe zit dat?

85 medewerkers op de loonlijst van hun drie zaken en geen personeelstekort. Klinkt als een utopie, maar voor ondernemers Niek Groen en Jos Keijsper...

Zo regelen jonge topkoks het met overuren en fooi

Zo regelen jonge topkoks het met overuren en fooi

Een team van jonge talentvolle koks kookte maandag 10 februari op uitnodiging van Jacob Jan Boerma in The White Room in Amsterdam. Misset Horeca...

Nick Bril in August, foto Marcel van Hoorn

Interview chef Nick Bril: 'Ik wil altijd presteren'

Een duizendpoot is er niets bij. Of een jongleur. Nick Bril houdt namelijk veel ballen in de lucht. Het tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen,...

Handen in de keuken worden schaars

Bijna kwart restaurants neemt maatregelen vanwege kokstekort

Bijna een kwart van de restaurants, 23 procent, heeft haar bedrijfsvoering aangepast door het gebrek aan koks en dertig procent van de restaurants...

Overuren in de horeca- 6 tips om claims te voorkomen

Overuren in de horeca- 6 tips om claims te voorkomen

Hoe voorkom je een navordering van een (ex-) werknemer die zijn overuren wil laten uitbetalen? Bedrijven kunnen zich eenvoudig een hoop narigheid...

'Personeel leeft ongezonder door overwerk'

'Personeel leeft ongezonder door overwerk'

Een groot deel van de Nederlandse werknemers gaat door overwerken ongezonder leven. Ze sporten minder, eten ongezonder, slapen slechter en worden...

Imagoprobleem blijft, ondanks horeca cao

Imagoprobleem blijft, ondanks horeca cao

We wilden zo graag weer een horeca cao, want dat zou het imago van de horeca verbeteren en zorgen voor een aanwas van het broodnodige personeel.

FNV Horeca: 'Vakkrachten in de horeca krijgen droge boterham met deze cao'

FNV Horeca: 'Vakkrachten in de horeca krijgen droge boterham met deze cao'

FNV Horeca reageert op de nieuwe cao voor de horeca. 'De afspraken die KHN en CNV Vakmensen hebben gemaakt zijn niet goed voor de hardwerkende...

Aangeboden: freelance koks

Aangeboden: freelance koks

Freelancen in de horeca. Wat in de media, bouw of ict de normaalste zaak van de wereld is, gebeurt nu ook steeds vaker in de horeca: zzp'ers die zich...

FNV: overwerkers geven miljarden cadeau

FNV: overwerkers geven miljarden cadeau

Vakbond FNV zet vraagtekens bij de vele uren die werknemers in Nederland onbetaald overwerken. Volgens onderzoek door TNO in opdracht van de vakbond...