Alles over Personeel behouden

Zo zorg je voor tevreden medewerkers op het terras: 'Allemaal zaken waardoor mensen bij je willen werken'

Zo zorg je voor tevreden medewerkers op het terras: 'Allemaal zaken waardoor mensen bij...

De zon komt er weer aan. Donderdag is de eerste echte mooie lentedag van het jaar. Ideaal terrasweer dus. Maar hoe kom je als horecaondernemer aan...

Bedrijfsleider groeit door naar eigenaar Amersfoortse Kwalitaria

Bedrijfsleider groeit door naar eigenaar Amersfoortse Kwalitaria

Hij is al 1,5 jaar het gezicht van Kwalitaria Délifrance Emiclaer. Nu gaat de droom van Rikkert van Middelaar (42) in vervulling: een eigen cafetaria...

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Geen onderwerp dat meer besproken wordt in de horeca dan het personeel. Aannemen van horecapersoneel, behouden, en belonen. In dit artikel bundelt...

Hotelmedewerkers mogen dromen waarmaken op kosten van de zaak

Hotelmedewerkers mogen dromen waarmaken op kosten van de zaak

Bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar manieren om medewerkers aan hen te binden. Het Nederlandse hotelmanagementbedrijf International Hotel...

Faith Bailey deed onderzoek naar Gen-Z in de horeca

Gen Z is kritisch, maar ook enthousiast over horeca: hoe doe je het goed als werkgever?

Nog altijd dromen tal van jongeren van een mooie carrière in de horeca. Maar de generatie Z is ook kritisch, en hecht op de werkvloer bijvoorbeeld...

Kris Hall van The Burnt Chef Project

Mentale welzijn van horecapersoneel doet ertoe: 'Hiermee hebben we levens gered'

Op veel werkplekken gaat het amper over mentale gezondheid, terwijl het essentieel is dat medewerkers goed in hun vel zitten. Dat geldt natuurlijk...

Foto-credits: Guus Schoonewille.

KHN-voorzitter Marijke Vuik over de kansen en uitdagingen van Gen Z

De afgelopen jaren hebben we als branche veel overwonnen. Maar we staan nog altijd voor een complexe uitdaging: de krapte op de arbeidsmarkt en het...

Zo motiveer je jonge medewerkers: 'Wees transparant, coach en geef ruimte'

Zo motiveer je jonge medewerkers: 'Wees transparant, coach en geef ruimte'

De nieuwste generatie jongeren, zo tot ongeveer 23 jaar zijn een grote uitdaging voor de oudere generaties horecawerkgevers en leidinggevenden. Deze...

Personeel mede-eigenaar maken; zo kun je het aanpakken

Personeel mede-eigenaar maken; zo kun je het aanpakken

Steeds meer ondernemers willen voorkomen dat mensen weggaan en laten ze participeren in het bedrijf. Dat kan met een relatief simpele winstdeling,...

Bijna helft horecamedewerkers ervaart werkgerelateerde stress

Bijna helft horecamedewerkers ervaart werkgerelateerde stress

Bijna een op de twee horecamedewerkers geeft aan dat zij momenteel werkgerelateerde stress ervaren (48 procent). Die stress wordt veroorzaakt door...