Populaire snackwagen dreigt plek op industrieterrein te verliezen
De snackwagen van Fred Voskuil is onderwerp van gesprek in Westzaan. De ondernemer moet op industrieterrein Hoogtij plaatsmaken voor een...
De snackwagen van Fred Voskuil is onderwerp van gesprek in Westzaan. De ondernemer moet op industrieterrein Hoogtij plaatsmaken voor een...
De afgelopen jaren laat de hotelbranche op verschillende manieren een stijgende lijn zien. Niet alleen zijn de kamerprijzen steeds hoger en stijgt de...
Jouw levenslange wens gaat in vervulling: je begint je eigen horecazaak. Je hebt een gaaf concept bedacht en vol enthousiasme ga je opzoek naar de...
We kunnen niet meer om de term blurring heen. Maar mag dat altijd zomaar? Nee, zeker niet. Met name het bestuursrecht kan daarin nog wel eens in de...
De belangrijkste regeling waar een ondernemer mee te maken krijgt, is het gemeentelijke bestemmingsplan. Les één: zorg voor een horecabestemming op...
Over gemeenten en andere overheden wordt in kringen van ondernemers volop geklaagd: star, traag, veel regels. Maar er zijn ook ondernemers die wél...
In de meeste gemeenten verbiedt de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) de exploitatie van een horecabedrijf zonder vergunning van de...