Alles over Sterrenrestaurants

Elzaswijn is meer dan zoet: van strakdroog tot mousserend en rood

Elzaswijn is meer dan zoet: van strakdroog tot mousserend en rood

Elzaswijnen staan bekend om hun aromatische complexiteit en elegantie. Onder de noemer 'Alsace Rocks' wil de Franse wijnstreek de veelzijdigheid én...

Mike Klaassen, Chef de Cuisine, Ciel Bleu Restaurant.

Mike Klaassen nieuwe chef de cuisine Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant** versterkt het team met de aanstelling van Mike Klaassen (25). Per 1 maart vervult Mike de rol van Chef de Cuisine in de keuken...

De Groene Lantaarn** treedt toe tot prestigieuze Les Grandes Tables du Monde

De Groene Lantaarn** treedt toe tot prestigieuze Les Grandes Tables du Monde

Na restaurant De Librije*** in Zwolle en Inter Scaldes*** in Kruiningen, maakt nu ook restaurant De Groene Lantaarn** in Staphorst deel uit van de...

Roos Stevens.

Nieuwe maître voor restaurant Flore**

Sinds 1 februari is het team van restaurant Flore(**) versterkt met Roos Stevens in haar nieuwe rol als Maître D. Zij is onder andere...

Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants van Nederland, volgens Michelin zelf

Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants van Nederland, volgens Michelin zelf

Michelin heeft een overzicht gepubliceerd van de goedkoopste sterrenrestaurants in Nederland. Hoewel kwaliteit en kwantiteit op het bord zich lastig...

Zenith in Apeldoorn

Michelin sluit jaar af met drie nieuwe toevoegingen: 'In dit hoekpand klopt alles'

Michelin heeft ook in december weer drie nieuwe restaurants toegevoegd aan de eigen, digitale gids. Daarmee hebben de inspecteurs 2023 afgesloten.

Erik de Zwart lanceert nieuw culinair platform Guide des Chefs

Erik de Zwart lanceert nieuw culinair platform Guide des Chefs

Radiomaker en mediaondernemer Erik de Zwart lanceert samen met IT-ondernemer Eugene Tuijnman een nieuw platform voor liefhebbers van haute cuisine,...

Gert Wiltvank, maître van De Librije

Naast de drie sterren, heeft De Librije nu ook drie SVH Meesters aan boord

Gert Wiltvank, maître bij restaurant De Librije*** in Zwolle, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. En daarmee is een unieke...

Bijna helft sterrenrestaurants serveert foie gras, tot teleurstelling van Wakker Dier

Bijna helft sterrenrestaurants serveert foie gras, tot teleurstelling van Wakker Dier

Bij 44 procent van de Nederlandse sterrenrestaurants staat nog foie gras op de kaart, blijkt uit onderzoek van Wakker Dier. De productie van eenden-...

Weer sterrenrestaurant dicht vanwege slopende work-life balance

Weer sterrenrestaurant dicht vanwege slopende work-life balance

Sterrenchef Michel Roux Jr. heeft aangekondigd dat hij zijn met twee Michelinsterren bekroonde Londense restaurant Le Gavroche gaat sluiten in...