Alles over Voedselveiligheid

Ferry van Reede, adviseur bij Eurofins Bureau de Wit (links): 'Horeca moet per batch onderzoeksresultaten tonen.'

Rosé hamburgers serveren: de risico's en verplichtingen

Het is een misvatting dat alle rundvleesproducten eenvoudig rosé geserveerd kunnen worden. Bij een biefstuk gaat dat over het algemeen prima. Maar...

Dode en tiental zieken door vergiftiging in restaurant

Dode en tiental zieken door vergiftiging in restaurant

Na het eten van sardines in een restaurant is een tiental mensen ernstig vergiftigd. Eén gast heeft de door botulisme veroorzaakte vergiftiging zelfs...

NVWA: 'Allergeeninformatie moet beter, ook in de horeca'

NVWA: 'Allergeeninformatie moet beter, ook in de horeca'

Uit inspecties van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat 60 procent van de bijna 13.000 geïnspecteerde bedrijven in retail,...

Tien vragen en antwoorden over de allergenenwetgeving

Tien vragen en antwoorden over de allergenenwetgeving

Als je als horecaondernemer eten serveert, dan ben je verplicht je gasten te informeren welke allergenen in dat eten aanwezig zijn. Tien vragen én...

'Allergenen informatie op de menukaart vaak onvoldoende'

'Allergenen informatie op de menukaart vaak onvoldoende'

Veel supermarkten, restaurants en bakkers informeren klanten en gasten niet goed over welke allergenen in voedsel of in een gerecht zijn verwerkt....

Man overlijdt na vergiftiging in restaurant, ook zeven gewonden

Man overlijdt na vergiftiging in restaurant, ook zeven gewonden

Een 52-jarige man lijkt te zijn overleden als gevolg van een vergiftiging in een restaurant in het Zuid-Duitse plaatsje Weiden. Zeven andere...

Starbucks-koffie is ook in de supermarkt te koop.

Starbucks inspecteert alle 5400 Chinese vestigingen op bedorven waar

Het Amerikaanse koffieconcern Starbucks gaat een volledige inspectie uitvoeren naar het gebruik van waren die over datum zijn bij al zijn 5400...

10 vragen en antwoorden over acrylamide

10 vragen en antwoorden over acrylamide

Met de komst van nieuwe Europese regels staat acrylamide weer in de spotlight. Ook voor cafetariahouders is het goed om op de hoogte te zijn, voor...

1,5 miljoen euro voor Apicbase

1,5 miljoen euro voor Apicbase

Apicbase, een bedrijf dat gespecialiseerd is in cloud-based foodmanagement software, krijgt een investeringsinjectie van 1,5 miljoen euro. Pastorale...

LOC7000 en Stichting Horeca Onderwijs (SHO) werken samen aan voedselveiligheid

LOC7000 en Stichting Horeca Onderwijs (SHO) werken samen aan voedselveiligheid

Ruim 5 jaar werken LOC7000 en Stichting Horeca Onderwijs (SHO) er samen aan om de voedselveiligheid op evenementen te verbeteren. Die samenwerking is...