Alles over Water

Made Blue Foundation lanceert gebotteld water voor horeca en doneert voor elke fles 100 liter

Made Blue Foundation lanceert gebotteld water voor horeca en doneert voor elke fles 100...

Made Blue Foundation gaat samenwerken met horecadistributeur Jetdrinks om gebotteld water in glazen flessen te leveren aan horeca. Voor elke gekochte...

Amsterdams hotel doneert per overnachting 100 liter water aan goed doel

Amsterdams hotel doneert per overnachting 100 liter water aan goed doel

Vandaag, 22 maart, is het Wereld Water Dag. Voor een groot en bekend hotel in Amsterdam aanleiding om te starten met een project waarbij het hotel...

Petro Kools van Da Vinci* beoordeelt de effecten op smaak van verschillende waters. Foto: Marcel van Hoorn

De weg van het mineraalwater: Water is gewoon water. Toch?

Water staat in elk horecabedrijf op de kaart, of het nu mineraalwater, bronwater of kraanwater is. En tussen die drie varianten zit een wereld van...

Wat is de invloed van water op de smaak van koffie?

Wat is de invloed van water op de smaak van koffie?

Koffie bestaat uit 91 (espresso) tot 98 (filterkoffie) procent uit water. Niet zo gek dat dus ook dat water grote invloed heeft op de uiteindelijke...

Château St. Gerlach likt wonden na watersnoodramp: 'Herstel duurt maanden'

Château St. Gerlach likt wonden na watersnoodramp: 'Herstel duurt maanden'

Net als veel andere horeca in het stroomgebied van Maas en Geul is ook een aantal huizen van Oostwegel Collection zwaar getroffen door de...

Mike Spetter gaat zich inzetten voor strijd tegen legionella in de horeca

Mike Spetter gaat zich inzetten voor strijd tegen legionella in de horeca

Mike Spetter, vooral bekend van zijn tijd als hotelier bij Golden Tulip en Louvre Hotels Group, gaat zich samen met Holland Water inzetten voor de...

Proefkampioen Niels te Vaanhold, van Mocca d'Or.

Waarom heb ik een waterfilter nodig voor bereiding koffie en thee?

Fors investeren in een espressomachine en molens en vervolgens bezuinigen op het waterfilter? 98 tot 99 procent van een kop koffie bestaat uit water....

Mineraalwater en 'flavoured water' maken opmars in drankensegment

Mineraalwater en 'flavoured water' maken opmars in drankensegment

Nederlandse consumenten kiezen steeds vaker voor mineraalwater - al dan niet met een smaakje - als gezonde dorstlesser. Ook in de horeca zie je...

Gezondere dranken steeds populairder, Millennials meest bewust

Gezondere dranken steeds populairder, Millennials meest bewust

Het groeiende aanbod van frisse dranken met minder suiker gaat hand in hand met veranderend consumentengedrag. Vier op de vijf Nederlanders kiest wel...

Restaurantketen 't Zusje: 66.000.000 liter schoon drinkwater via Made Blue

Restaurantketen 't Zusje: 66.000.000 liter schoon drinkwater via Made Blue

Restaurantketen 't Zusje serveert in 21 locaties water van Made Blue. Deze stichting faciliteert horecabedrijven om gekoeld en bruisend kraanwater te...