Alles over Wild en Gevogelte

Gerecht met kraai:  met gestoofde groene linzen met spek en sinaasappel, crème van pastinaak en pijnboompitten, en een krachtige gevogeltejus met kardemom.

Kraai op de kaart restaurant Eden* in Valkenswaard

De met een Michelinster bekroonde chef Herman Cooijmans heeft in zijn restaurant EDEN in Valkenswaard een gerecht met kraai op de kaart staan. Hij...

Hertenbiefstuk

Chef-kok Planken Wambuis: 'Idyllische beeld van wild is verleden tijd'

Het wildseizoen komt eraan, maar het idyllische beeld van een jager die vanuit de achterbak van zijn jeep een hert of wildzwijn naar het restaurant...

Bekende chefs jureren NK Culinair Wild BBQ

Bekende chefs jureren NK Culinair Wild BBQ

Op zaterdag 15 Oktober 2022 vindt het eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Campagne jagersvereniging: geselecteerde cafetaria's serveren wildkroket

Campagne jagersvereniging: geselecteerde cafetaria's serveren wildkroket

Bij acht cafetaria's kunnen consumenten tot en met 20 december gratis een wildkroket halen op vertoon van een speciale bon. De actie is onderdeel van...

Restaurant de Echoput en Frans wijnlabel starten 't Vliegend Hert

Restaurant de Echoput en Frans wijnlabel starten 't Vliegend Hert

De komende weken wordt Bar de Vlieg in Amsterdam getransformeerd in wild-wijnbar 't Vliegend Hert. Onder het mom 'het beste van twee streken' komt de...

Restaurant DenC in Amsterdam

Restaurant DenC is restaurant van het jaar

Restaurant DenC, Dik en Cunningham uit Amsterdam is gekozen tot restaurant van het jaar door restaurantvereniging Euro-Toques. Alle 125 leden maakten...

Pop-up restaurant Avontuur in de Schuur zet wild centraal

Pop-up restaurant Avontuur in de Schuur zet wild centraal

Wild is een van de seizoensproducten waar we trots op kunnen zijn in Nederland. Logisch om voor wild een tijdelijk restaurant te openen. Maar...

Dennis Willems in de natuur.

Foto's: Restaurant Morille in Koudekerke verrast met eten uit de natuur

In het Zeeuwse Koudekerke is op 1 februari 2019 restaurant Morille geopend. Chef-eigenaar Dennis Willems combineert vis, vlees en wild uit Zeeland en...

Horeca-event Inspirational in Almelo

Horeca-event Inspirational in Almelo

Op 12 en13 november vindt in Almelo de vierde editie van Inspirational plaats. Horecaleveranciers inspireren hier bezoekers met demonstraties en...

Eendenborst met gerookte butterscotch. Foto: jan Willem Schouten.

De Hardloper: mals eendenvlees met butterscotch-saus

Eendenborst met butterscotch-saus. Een compleet en luxe ogend hoofdgerecht met populair eendenvlees en trendy broccoli-salade. Daarbij een spannende,...