artikel

Albron introduceert wraps

Horeca

Albron lanceert een nieuw foodproduct voor de Nederlandse cateringmarkt: de wrap. Net als de eerder dit jaar geïntroduceerde Ovenvers broodjeslijn moet ook de wrap gezien worden als een luxe aanvulling op het assortiment. ‘Met de wrap borduren we voort op de gedachte die we met Ovenvers zijn gestart’, aldus innovatiemanager Suzanne Bohlander. ‘Tegelijkertijd is de wrap juist ook een alternatief voor ovenvers.

Begin dit jaar introduceerde Albron een reeks bake-off broodjes die de naam Ovenvers meekreeg en in onderhand dertig verschillende variaties wordt verkocht. Qua intentie vertonen de onlangs geïntroduceerde wraps grote gelijkenis met dat Ovenvers product.
Innovatiemanager Suzanne Bohlander van Albron: ‘Het uitgangspunt van de wraps is, net als bij Ovenvers, dat ze een luxe, hedendaagse aanvulling vormen op het assortiment. De wraps zijn trendy en een beetje exotisch. Als alternatief voor het ovenverse broodje moeten ze zorgen voor nóg meer afwisseling in de lunch.’

Tortilla
De wraps zijn gebaseerd op de Tex-Mex keuken. Ze bestaan uit een opgerolde tortilla met vulling. Net als de Ovenvers broodjes worden de wraps voor het oog van de consument bereid en koel geserveerd. De tortilla is een convenience product met een doorsnede van ongeveer dertig centimeter. De vulling is zodanig van samenstelling dat smaak en uitstraling optimaal zijn, maar dat de cateringmedewerkers er wel gemakkelijk mee kunnen werken.
Bohlander: ‘Voor de vulling zijn we te rade gegaan bij bijna alle keukens ter wereld. De wrap is een culinaire wereldreis. Het is een uniek, door ons zelf ontwikkeld product geworden.’ De implementatie van Albrons wraps vindt momenteel plaats op een beperkt aantal locaties. In eerste instantie worden twaalf variaties getest op receptuur, acceptatie, prijselasticiteit, presentatie en bereiding/handling. Uiteindelijk moet het aantal variaties op 30 uitkomen. Dus ook weer als bij Ovenvers.

Handboek
Er zijn diverse typen tortilla’s: naturel, met gedroogde tomaat en met groene kruiden. De vullingen zijn op basis van kip, groente, kaas, vlees en vis. Zo kan een wrap bijvoorbeeld bestaan uit een naturel tortilla met een vulling van Mexicaanse kip, fetakaas, koriander, wat gesneden tomaat en quacamole. De wraps staan allemaal omschreven in het speciale wrap-handboek.Nadat ze zijn opgerold, worden ze in tweeën gesneden en geserveerd in een kartonnen bakje met de opdruk ‘Wraps’. Ze kunnen als finger food worden gegeten, maar ze kunnen ook als maaltijd(component) worden geserveerd. Albron suggereert een verkoopprijs tussen ongeveer 2,75 en 4,50 gulden, afhankelijk van het type wrap en de situatie ter plekke.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels