artikel

Alle ballen verzamelen

Horeca

De balvorm wordt dé grote trend voor de kerst van 2000. Niet alleen in de boom, maar ook op het bord. Balletjes van rijstemeel, ronde stoomhapjes, exclusieve gehakballetjes, bolvormige kaaslollies en vleesbonbons, verzin het maar. Zolang het maar de klassieke balvorm heeft. Deze voorspelling komt van Garry de Boer van Hanos.

De Boer heeft ook een kleur heeft voor de komende kerst: wit. Bij gebrek aan sneeuw buiten, maken we het binnen maar wit. Want waar zijn onze kerstgasten naar op zoek, zeker in zo’n nieuwe eeuw? Naar traditie, naar vertrouwd. Dat betekent klassieke gerechten, vertrouwde smaken, basic ingrediënten in een feestelijke, hapklare presentatievorm.
Het kerstdessert zal dit jaar vaak een Italiaans tintje hebben. De pannetone, een hoge, zoetige cake, is een hit. Ook lekker als basis voor een zoete broodpudding. De harde amarettini’s vinden we terug in het ijs of de semifreddo.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels