artikel

Cafédip

Horeca

De cafés liepen in december vorig jaar hun gebruikelijke omzet mis omdat sinterklaasavond, Kerstmis en oud en nieuw in het weekeinde vielen.

Dat stelt het bedrijfschap Horeca en Catering vast bij de presentatie van de cijfers over het vierde kwartaal van 1999.
De drankverstrekkers realiseerden ten opzichte van dezelfde periode in 1998 wel een omzetstijging van 1,6 procent, maar na aftrek van de gestegen prijzen is er sprake van een omzetdaling van 2 procent . Andere oorzaak voor de tegenvallende omzet is het gedrag van de cafébezoeker. De stamgast sterft uit, terwijl er meer momentconsumenten komen. Bovendien stijgen de drankbestedingen in horecasectoren die niet specifiek als drankverstrekkers worden aangeduid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels