artikel

Kookrobot nog niet gesignaleerd

Horeca

Het wachten is op een kookrobot die bakt, braadt en praat. Aangezien die nog niet is gesignaleerd zullen we het met andere ontwikkelingen moeten doen.

Sommige leveranciers propageren het geautomatiseerde bakken, andere zweren bij hoogrendement bakwanden, die zuinig omspringen met energie. Maar achter de schermen gebeurt er meer. Er wordt al gewerkt met online systemen waarbij het onderhoud van apparaten gedeeltelijk op afstand kan worden gerealiseerd. De monteur ziet achter zijn computer welk onderdeel vervangen moet worden. Verder vragen enkele eenvoudige, praktische ontwikkelingen om aandacht. De in hoogte verstelbare werkbank blijkt in de praktijk rug- en andere pijnen te voorkomen. Uit HACCP overwegingen zijn ronde vormen in zwang. En omdat er veel vraag naar is komen er steeds meer apparaten op de markt die zich lenen voor compacte keukens.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels