artikel

Kwaliteit en gemak

Horeca

Bij de sauzen begint het industrieel bereide product kwalitatief in de buurt te komen van de saus die de kok zelf bereidt.

De fabrikanten hebben Meesterkoks en andere topkoks aan het werk gezet om stappen voorwaarts te kunnen maken. Mede dankzij hun inbreng worden er nu meer natuurlijke ingrediënten in bepaalde sauzen verwerkt. Maar dit is natuurlijk niet hetzelfde als ambachtelijk bereid. Het blijft een industrieel gebeuren! Daarnaast kregen zaken als kostprijs, stabiliteit en hygiëne aandacht. Als het gaat om de apparatuur kan toegevoegd worden dat geperfectioneerde dispensers de interesse zullen hebben van de cafetariahouders.
Bij de oliën en de vetten ligt de nadruk op zuinigheid, houdbaarheid, levensduur en gezondheid. Daarnaast zijn er ontwikkelingen gaande die het gebruikersgemak – denk aan oliën die niet zo snel aanbakken – ten goede komen. Plantaardige oliën zetten hun opmars voort.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels