artikel

Alles over koffie en thee op internet

Horeca

Het Koffie en Thee Informatie Bureau is opgericht door de Vereniging van Nederlandse Koffiebranders en Theepakkers (VNKT). Er zijn allerlei mensen geïnteresseerd in achtergrondinformatie over koffie en thee. Consumenten, studenten en journalisten die hier meer over willen weten kunnen nu voor al hun vragen terecht op de nieuwe internetsite www.koffiethee.nl

Alles over koffie en thee op internet

Alles over koffie en alles over thee is hier te vinden, zo wordt beweerd. En dat is niet gelogen. De geschiedenis van de koffie, het verbouwen, de productie, de markt, de koffievarianten, de koffieleveranciers, het koffiezetten, de apparatuur, koffiegebruiken in andere landen, het staat er allemaal op.

Aanvulling
Wist u dat we in Nederland per persoon 7,4 kg, oftewel 154 liter koffie per jaar drinken? Dat we daarmee op nummer 5 van de wereldranglijst staan? Dat in 1999 58 procent van alle koffie thuis werd gedronken en 42 procent buiten de deur? Dat een kwart van die 42 procent geserveerd werd door de horeca en dat in de horeca bijna 20 procent van alle vloeibare consumpties koffie betreft? Recepten zijn er ook te vinden op de site. Helaas gedoseerd en geen receptendatabase, maar dat is wellicht nog eens een mooie aanvulling voor de toekomst.

Koffie voor zes mokken
De Koffie van het Seizoen is een aardige verkooptip: warme herfstkoffie. De ingrediënten voor zes mokken zijn: 1 liter water, 100 g donkerbruine basterdsuiker, 60 g donkergeroosterde koffie (bijvoorbeeld espressokoffie), een half kaneelstokje, 4 kruidnagels. Bereiding: verwarm in een steelpan het water met de suiker en de kruiden totdat de suiker is opgelost, roer af en toe door. Neem de pan van het vuur als het mengsel kookt en roer de koffie erdoor. Dek de pan af en laat hem op een warme plaats staan tot het koffiedik is gezakt. Zeef de drank in aardewerk mokken of kommen.

Overigens is er ook een Thee van het Seizoen op de site te vinden: www.koffiethee.nl

Reageer op dit artikel