artikel

Bedrijfskleding

Horeca

‘Ik mis een zak voor een pen of zakdoek’ en ‘Iedereen is laaiend enthousiast over de nieuwe kleding’. Meta van Rijn, Wil Valkenhof en Jannie Bakker zijn werkzaam in de catering en geven hun mening over de bedrijfskleding.

Bedrijfskleding

Wil Valkenhoff, werkt via ECS Catering bij het ministerie van Vrom in Den Haag:
Wij hebben prettige kleding: donkerblauwe rok voor de dames, broek voor de heren, mintgroen-wit gestreepte blouse, mintgroen giletje en een sjaaltje of strikje voor de heren. Het is van goede kwaliteit, snel drogend en makkelijk te strijken. Ook kunnen we geregeld vervangende kleding aanvragen, dat is allemaal goed geregeld. Voor de dames zijn er alleen rokken en dat vind ik prima, een broek is toch gauw te warm. Maar een broekrok, een beetje vlot model, dat zou wel fijn zijn om die erbij te hebben. Dan heb je ook een zak om een pen, papiertje en zakdoek in te stoppen, want die mis ik echt. Nu moet je alles in je borstzakje proppen en dat is niet echt flatteus. Voor de dames zou ook het gilet wat langer mogen, dat kleedt wat meer af. Wij mogen in de zomermaanden de panty uitlaten, maar daarna gaan de kousen weer aan. Dat is wel weer even wennen, maar het staat toch netter, je moet er toch een beetje gekleed uitzien.’

Meta van Rijn, werkt via Hutten Exclusieve Catering bij UPC in Amsterdam:
Dit is best wel een sjieke vestiging van Hutten, het is net iets meer dan een gewone bedrijfskantine, ook wat het eten betreft, daarom hebben we meer restaurantkleding aan. De kleur van Hutten is eigenlijk groen, maar hier is dat aangepast aan de UPC-kleuren. Op een feest hebben we een keer zwarte koksbuizen gedragen met witte knoopjes, toen kregen we veel opmerkingen dat we er zo leuk uitzagen. Het zat ook heel fijn, maar het blijft toch uitzonderlijk. Normaal dragen we een zwarte broek of rok, witte blouse, witte sloof en helderblauw gilet, met een blauw sjaaltje, of een strikje voor de heren. Er zijn wel rokken voor de dames, maar die draagt niemand, ik weet ook eigenlijk niet eens of je kousen zou moeten dragen. De broeken zijn van onszelf, dat moet gewoon een nette broek zijn, de rest krijgen we van Hutten. Ik ben best tevreden, zou het privé niet dragen, maar voor cateringbegrippen zien we er heel leuk uit. Als ik een punt voor de kleding zou moeten geven, zou ik zeggen: een acht.’

Jannie Bakker, werkt voor Albron bij Niemeyer in Groningen:
Iedereen is laaiend enthousiast over onze nieuwe kleding, want wat we hadden was toch niet meer zo leuk. Er is een commissie geweest die over de nieuwe kleding heeft beslist. We hebben nu de keus uit een blauwe rok of pantalon en daarop een jeansblouse. Daaronder moet je eigenlijk een wit t-shirt dragen, maar dat doe ik niet altijd. Zeker ‘s zomers niet, die boord zit veel te strak. Erover heen komt dan nog een blauwe sloof, dat is verplicht, maar kleedt ook mooi af, en een lichtgeel sjaaltje. Als je de rok draagt zijn panty’s verplicht, maar die rok wordt praktisch niet gedragen. Verder moet je blauwe of zwarte schoenen dragen, eigenlijk met platte hak. Maar ik heb toch een beetje hak, dat staat vrouwelijker onder een pantalon vind ik. Over sieraden hebben we samen afspraken gemaakt, we dragen helemaal niets. Officieel mogen een gladde trouwring en kleine oorknopjes wel, maar wij doen dat niet. In het begin gaf dat wel wat discussie, vooral over die trouwring, maar helemaal niks is het duidelijkste. Bij ons op de vestiging ziet iedereen er goed uit, vind ik.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels