artikel

Blauwe pleisters

Horeca

Vanuit hygiëne-oogpunt is het verplicht in een omgeving waar voedselverwerking plaatsvindt gekleurde pleisters te gebruiken. Deze zijn namelijk, wanneer ze onverhoopt in het voedsel terechtkomen, visueel goed traceerbaar. Gekleurde pleisters zijn, wanneer ze onverhoopt in het voedsel terechtkomen, visueel goed traceerbaar. In de industrie moeten deze pleisters zelfs ook nog metaaldetecteerbaar zijn.

Maar wat is ‘gekleurd’? De enige kleur die levensmiddelen vreemd is, is blauw. Soms zie je in een keuken kinderpleisters liggen met Bert en Ernie-figuurtjes. Ook dat is immers ‘gekleurd’. Maar door de veelkleurigheid van deze pleisters vallen ze zelfs minder op. Vaak wordt er in restaurantkeukens immers naar gestreefd de aangeboden spijzen er zo vrolijk (kleurrijk) mogelijk uit te laten zien. Hoe kleurrijk kunnen fruitsalades niet zijn …
Blauw is de geschiktste kleur. Er zijn diverse maten en soorten in blauw pleistermateriaal te verkrijgen. Op de website http://www.blauwepleisters.nl is hierover meer informatie te vinden.
Tip: gebruik pleisters die groot zijn, goed plooibaar en rekbaar. Een te kleine pleister plakt meestal slecht en dik materiaal zit uitermate vervelend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels