artikel

Chocoladefondue

Horeca

Op steeds meer menukaarten kom je het tegen: chocoladefondue. De saus kan eenvoudig zelf gemaakt worden maar voor wie al die rompslomp van het bereiden van de saus wil vermijden, zijn er kant-en-klare potjes met fonduesaus in de handel.

Op steeds meer menukaarten kom je het tegen: chocoladefondue. Maak een chocoladesaus op basis van chocolade en smaakstoffen. Als smaakstoffen worden meestal esprits (concentraten) gebruikt van kaneel, speculaas of iets dergelijks. Je hebt er maar een paar druppels van nodig om de saus op smaak te brengen (als je hetzelfde met een likeur wilt bereiken, voeg je daarmee zoveel water toe dat de chocolade keihard wordt). Bovendien gaat er room doorheen en een klein beetje glucosestroop. De aldus verkregen saus doe je in een fonduestel.
Voor wie al die rompslomp van het bereiden van saus wil vermijden, zijn er kant-en-klare keramische potjes met fonduesaus in de handel, die je in de magnetron kunt smelten en zo op tafel zet.
Serveer bij de fondue kleine bakjes met ingrediënten als fruit, cake en muffins, die de gasten met een fonduevork of een lange satéprikker in de chocolade kunnen dopen. Zet er een bakje ijs of gele room bij, vergeet niet een glaasje dessertwijn aan te bieden, en uw gasten kunnen genieten van een doe-het-zelfdessert.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels