artikel

Een serviceplan met allure

Horeca

Wat tot eind 1997 het Kema-terrein heette, dat is tegenwoordig BusinessPark Arnhem. Een bedrijvenpark van Amerikaanse allure, dat aan zijn huurders niet alleen werkrruimte maar ook services biedt.De catering is een van de speerpunten van die services. Bedrijfscateraar Elior werkt er honderd procent voor eigen rekening en risico.

Grotendeels onzichtbaar vanaf de openbare weg, herbergt het sterk glooiende terrein van Business Park Arnhem tientallen gebouwen. Het merendeel daarvan is in gebruik bij de KEMA, de rest is verhuurd aan derden. Het park wordt beheerd door de bv BusinessPark Arnhem, wat een onderdeel is van de KEMA.. Er zijn nu 29 huurders op het park gevestigd maar dat moeten er in de toekomst aanzienlijk meer worden. En ook zal het dienstenpakket dat het park te bieden heeft, worden uitgebreid. Gedacht moet worden aan een totaal dienstenpakket, met inbegrip van fitness, wasserij- en boodschappenservice, een crèche, kapper enzovoort. Hoe dat er allemaal precies uit gaat zien is nu nog niet bekend.

Ronald Kluin, voor Elior de contactmanvan BusinessPark Arnhem:’ We zitten al een aantal jaren op dielijn. Maar we denken dat nu echt het punt is gekomen dat we een versnelling in de vraag naar services zullen gaan zien. Dat is ook de reden dat we de catering opnieuw heel goed onder de loep hebben genomen en een retender hebben uitgeschreven’.

CouponsUit die re-tender rolde Elior dat op het BusinessPark twee locaties beheert. De eerste locatie is een naar idee van Elior een gerestyled grand café, met ongeveer tachtig zitplaatsen, een bar en twee vergaderzalen. Het tweede is het eigenlijke personeelsrestaurant, dat op dit moment zijn Elior face-lift ondergaat. Het restaurant krijg tweehonderd zitplaatsen in verschilllende sferen met daarnaast ook nog een apart, veertig zitplaatsen tellen à la carete gedeelt. En: een supermarkt annex kiosk.

De werkmaatschappij Elior-Horeca van Elior Nederland treedt op voor en namens BusinessPark Arnhem. het is een huiscateraar van de KEMA. De andere bedrijven die op het park zitten, kunnen gebruik maken van de diensten van Elior-Horeca, maar hoeven dat niet. Dat wil zeggen: in principe staan de restaurant open voor iedereen die er cash betaalt, Elior-Horeca werkt bij het BusinessPark Arnhem volledig voor eigen rekening en risico en het hanteert voor iedereen éénzelfde, commercieel prijsniveau. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat bedrijven hun werknemers niet cash laten afrekenen, maar met Elior lunchcoupons. Het Arnhemse BusinessPark is de eerste Nederlandse locatie waar Elior die in ander landen vertrouwde lunchoupon gaat inzetten. Dat biedt namelijk de mogelijkheid dat elk bedrij op hetpark op een heel simpele manier zijn eigen subisidieniveau in de commerciële prijsstelling kan inbouwen. Als men dat wil.

ServicecenterHet Arnhemse BusinessPark en Elior spreken beide van een gemeenschappelijk belang. ‘ We moeten het als cateraar zo goed doen, dat huurders van het complex niet de behoefte hebben om zel feen andere cateraar in huis te halen’, zegt operationeel manager Arjen van Vessen van Elior-horeca. ‘We denken daarom mee in de servicegedachte. De supermarkt in het grote restaurant is daar een goed voorbeeld van.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels