artikel

EHBO

Horeca

In de praktijk zie je het gebruik van allerlei soorten pleisters: wit, bruin, blauw, plastic, stof, sterk plakkend, strak zittend, op een rol, afknipbaar, afscheurbaar, met en zonder wondkussen, allergie opwekkend, anti-allergeen, waterdicht, goed en minder ademend..

Uw assortiment pleisters moet zoveel mogelijk worden getoetst aan uw organisatie en zodanig worden afgestemd dat u alle kleine verwondingen snel en vooral effectief kunt verbinden. Heel vaak zie je alleen maar een rol pleisters liggen, vaak ook nog open en bloot, zodat stof, vuil en allerlei ongerechtigheden ongehinderd op de rol kunnen inwerken, en dat is het dan wel.
Het assortiment pleisters kan grofweg worden terugbracht tot enkele typen: open, apart verpakt, in systemen.
Open pleister (op rol) is goedkoop. Het nadeel ervan is dat het snel een rommeltje wordt en dat het uitermate onhygiënisch is. Iedereen kan de rol met vuile handen aanpakken en resten worden vaak onbruikbaar.
Individueel verpakte pleisters zijn hygiënisch, soms zelfs steriel. Het nadeel is dat ze lastig uit te pakken zijn en relatief duur.
Pleistersystemen zijn hygiënisch en handig in gebruik. Het nadeel is de prijs, maar de effectiviteit van dergelijke systemen weegt daar ruimschoots tegenop.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels