artikel

Elfkroegentocht

Horeca

Tien renners van wielervereniging De Friesche Leeuw uit Leeuwarden fietsten onlangs in bijna vijf uur tijd een Elfkroegentocht door Friesland. Na de start bij café De Markies in Leeuwarden togen de fietsers achtereenvolgens naar Berlikum, Franeker, Harlingen, Bolsward, Sneek, Jirnsum en Grou.

De fietsers bezochten in totaal elf horecazaken om aandacht te vragen voor het Tegen Alcomobilisme-Project (TAP). Tegelijkertijd collecteerden ze onder het uitgaanspubliek voor de Vereniging Verkeersslachtoffers, die van het geld een telefonische hulplijn wil openen.TAP is een initiatief van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Koninklijk Horeca Nederland, sportorganisaties en de taxibranche in Noord-Nederland om zich gezamenlijk in te spannen tegen het rijden onder invloed. Op de foto bezoeken de wielrenners café Peanuts in Sneek. Daar kregen ze een cheque overhandigd voor de Vereniging Verkeersslachtoffers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels