artikel

Kies het juiste type luchtreiniger

Horeca

Tips bij het aanschaffen van een luchtreiniger

Wanneer u een luchtreiniger wilt aanschaffen, is het nuttig te weten dat die apparaten er in zeer veel maten en vormen zijn.

In hoofdzaak zijn er drie verschillende uitvoeringen te onderscheiden.
1. Losse staande units.
2. Inbouwunits.
3. Opbouw- of onderbouwunits.

Over de losse, staande units kunnen we kort zijn: die zijn alleen voor particulier gebruik geschikt. In de horeca tref je ze niet aan of het moet om een verdwaald exemplaar gaan.
De inbouwunit is aan te bevelen als u over een systeemplafond beschikt. In dat geval is alleen het rooster van de luchtreiniger zichtbaar. Houd er wel rekening mee dat de ‘worp’ van zo’n reiniger minder groot is dan van een opbouwunit. De gereinigde lucht heeft dus een wat kleiner bereik. De capaciteit van een dergelijke luchtreiniger – hij zuivert 2200 kubieke meter per uur – is gemiddeld; niet extreem groot en niet extreem klein. Deze reiniger heeft het voordeel dat hij na een kleine aanpassing al in staat is zuurstof van buiten naar binnen te blazen.
Bedrijven die niet over een systeemplafond beschikken, zullen kiezen voor een opbouw- of onderbouwunit. De reinigingscapaciteit van deze modellen loopt sterk uiteen: van 1600 kubieke meter tot 3600 kubieke meter per uur. Ook dit type reiniger kan zuurstof van buiten naar binnen zuigen, maar in dit geval zijn wel ingrijpende aanpassingen noodzakelijk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels