artikel

Primeurwijn met paard en wagen gebracht

Horeca

Op spectaculaire wijze haalde café-restaurant De Luifel in Ruurlo recentelijk de Beaujolais Primeur binnen.

De primeurwijn, in dit geval van Gabriel Aligne, werd per paard en wagen aangeleverd in twee vaten van elk 228 liter. Een en ander onder politiebegeleiding. Op de plek van bestemming werden de vaten vervolgens met een enorme hijskraan via het dak van de serre in de wintertuin van DE Luifel geïnstalleerd. Aan directeur Sicco Kole van het Landelijk Onderwijs Beroepsorgaan Horeca, Toerisme en Verkeer (LOB-HTV) was het daarna de eer het eerste vat aan te slaan. Circa 800 gasten konden zich vervolgens aan de primeurwijn te goed doen.

Overigens gold de primeurparty tevens als officiële openingsreceptie van de nieuwe eigenaren van de Luifel: broer en zus Patrick en Mous Lehman. Zij namen De Luifel in juni al over, maar toen ontbrak hen de tijd voor het organiseren van een fatsoenlijk feest. Met de Beaujolais Primeurparty maakten ze dat echter meer dan goed.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels