artikel

The Young Ones

Horeca

Jong, moedig, bevlogen
Eindelijk is het zo ver. We gaan weer door met de serie The Young Ones voort, die we begin dit jaar enthousiast startten. En het werd tijd ook, getuige de vele reacties die we ontvingen, zoals deze: ‘Waar blijven ze nou? Ik kijk er zo naar uit.’ Vanaf dit nummer maakt u iedere maand kennis met een van de chefs en maîtres van straks. Ze hebben hier en daar al eens in het licht gestaan en zullen over een jaar of vijf zijn doorgebroken. Misschien loopt er in uw omgeving ook zo’n lichtgevend talent. Geef ons de namen door, want…publiciteit stimuleert.

Aalbèr van Aggelen (22 jaar): souschef bij De Kromme Dissel in Heelsum.
Hoezo passie?: ‘Ik vind het zo’n mooi vak. Echt waar, als ik opsta denk ik aan koken en als ik naar bed ga nog steeds.’
Achtergrond: KMBO en SVH, is nu voor de derde keer neergestreken bij De Kromme Dissel, waar voorheen Angelique Schmeinck de scepter zwaaide. Werkte tussendoor bij De Vergulde Wagen met Tineke Nieuwenhuizen en als chef de partie bij Vermeer.
Kookstijl: ‘Ik ben jong en zoek naar een eigen stijl, maar ik denk niet dat het erg klassiek zal zijn.’
Mentor: ‘Angelique Schmeinck heeft me alles geleerd op het gebied van techniek en producten. Het is erg leuk werken in haar keuken.’
Favoriete gerecht: Krabtaartje met tomaat en avocadocrème en zo’n heerlijke gekoelde tomatenbouillon ernaast.
Begonnen bij: De Kromme Dissel.
Toekomst: Eerst nog twee jaar de sterklasse. Daarna hoop ik op een keuken in België of Frankrijk en dan misschien iets voor mezelf beginnen.
En verder: ‘Aalbèr valt vooral op door inzicht, mentaliteit en collegialiteit’, zegt Angelique Schmeinck.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels