artikel

Trendy topinamboer

Horeca

Meesurfend op de fusiongolf kwam hij opeens weer in het zicht, de aardpeer ofwel topinamboer. Het is een knolgewas dat al in kookboeken uit de 19e eeuw voorkomt. Gebakken, verwerkt in een pureetje of als decoratieve chip is de topinamboer hartstikke hip.

De knol kan gesnipperd ook rauw worden gegeten. De smaak doet nog het meeste denken aan artisjok, wat hem de bijnaam Jeruzalem Artisjok oplevert.
Jeruzalem slaat niet op de herkomst (want dat is Amerika) maar op het feit dat hij rond kerst volop verkrijgbaar is. Een mooi, trendy seizoensproduct dus om in het kerstmenu te verwerken. Maar pas op! Als je wilt dat je gasten lekker veel eten, kom er dan niet te vroeg op de avond mee. Topinamboer werkt namelijk eetlustremmend. Extracten van de aardpeer worden volop verwerkt in vermageringsproducten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels