artikel

Wegwijzer naar cafetaria’s

Horeca

Als redacteur van Snackkoerier ben ik regelmatig onderweg. Na afloop van een interview, pauzeer ik vaak bij de McDrive. Deze zijn makkelijk te vinden door de paal met de gele M. Verder is er ruime parkeergelegenheid en kan ik gebruik maken van een schoon toilet. Dat zijn voor mij de belangrijkste redenen om bij deze McDonald’s te stoppen.

De koffie en milkshake vind ik goed te drinken bij de hamburgergigant. Voor het eten hoef ik er eigenlijk niet naar toe. Meestal zoek ik mijn heil in de McKroket maar eigenlijk zou ik liever een vers broodje kaas of een broodje kroket tot mij willen nemen. Ik ken door mijn werk veel cafetaria’s. Maar als ik ergens kom waar ik niet bekend ben, valt het mij op dat bijna nergens een bord of paal staat, die naar een snackbar verwijst. Ook op borden met de plattegrond van een plaats staat vaak wel reclame van McDonald’s maar bijna nooit van een cafetaria. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel mensen die net als ik onderweg zijn, hun toevlucht zoeken tot de McDonald’s. Denkt u daar eens over na. Bent u wel zichtbaar genoeg voor onbekende klanten? Praat met de gemeente over de mogelijkheid om uw naam en logo op een stadsplattegrondsbord te laten zetten. Of wat dacht u van wegwijzers of reclameborden in een wei. Het kost misschien wat geld, maar het levert u gegarandeerd nieuwe klanten op.

Een ander idee, wat nog iets meer geld kost, is ook afgekeken van McDonald’s. Zij hebben een folder waarin alle adressen van McDonald’s in Nederland vermeld staan. Zo’n folder zou er ook moeten zijn over cafetaria’s in Nederland. Daarin zouden adressen moeten staan waar reizigers terecht kunnen voor een lunch. Zo’n folder zou onder VVV-kantoren, tankstations en bedrijven op industrieterreinen verspreid kunnen worden. De sector IJsfrica van Koninklijk Horeca Nederland lijkt me als belangenbehartiger van cafetariahouders, de aangewezen instantie om zo’n folder in het leven te roepen. Misschien dat een landelijke cafetariaketen zoals Kwalitaria er al vast mee kan beginnen. Dan heb je in één klap al honderdtwintig adressen door het hele land waar je als je onderweg bent, een vers broodje kroket kunt halen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels