artikel

Bestuursveteranen Ezinga en van Eeghem lossen elkaar af

Horeca

De bestuursveteranen Luit Ezinga en Leo van Eeghem nemen met ingang van 1 januari 2001 belangrijke posities in bij Koninklijk Horeca Nederland (KHN). Ezinga werd kortgeleden, tijdens de gecombineerde jaarvergaderingen van de sectoren Hotels en Restaurants van KHN, gekozen tot voorzitter van de sector Hotels en volgt daarmee Dick Vollenga op. Leo van Eeghem neemt de plaats in van Jan Janvier als voorzitter van de sector Restaurants.Ezinga en Van Eeghem hebben in het verleden hun sporen al verdiend in het bestuurlijk horecatraject.

Ezinga was voorzitter van Horeca Nederland en was begin jaren ’90 nauw betrokken bij de fusie van Horeca Nederland en Horecaf, waaruit KHN is ontstaan. Na de fusie (Gerard van der Veen werd toen voorzitter) werd hij zelfstandig ondernemer. Ezinga is eigenaar van Hostellerie Schuddebeurs in het Zeeuwse Schuddebeurs.

Van Eeghem was een aantal jaren voorzitter van de club van toprestaurants Alliance Gastronomique Néerlandaise, waarbij ook zijn zaak De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven is aangesloten.

De vertrekkende Vollenga (van onder andere Dish Hotel Enschede) en Janvier (restaurant Panaché Maastricht) werden tijdens de wisseling van de wacht benoemd tot erelid van KHN. Dat geldt trouwens ook voor Bob Hollem, die afscheid nam als bestuurslid en vice-voorzitter van de sector Restaurants. Hollem bekleedde zijn functie sinds 1992. Vollenga werd in 1993 voorzitter van de sector Hotels en Janvier in 1994 voorzitter van de sector Restaurants.

Reageer op dit artikel