artikel

De week van Mario Uva (59)

Horeca

Eigenaar van Italiaans restaurant Mario Uva in Neck (bij Purmerend), in de nieuwe Michelin-gids genoteerd met een ster.

Uw zaak staat met een ster in de Michelin-gids, nog wat van gemerkt?
O ja, we hebben ontzettend veel bloemen en kaarten gekregen.’

Maar ik bedoel, qua reserveringen?
Ach, het is altijd al ontzettend druk. Als je wilt reserveren voor de zaterdag moet je vier of vijf weken wachten. Daar is met de ster geen verandering in gekomen. Wat ik wel merk is dat het door de week een stuk drukker is in de zaak.’

Wilde u altijd al een ster?‘
Zeker, ik ben 59 jaar en al 30 jaar bezig in deze zaak. We zijn het eerste Italiaanse restaurant in Nederland met een Michelin-ster. We werken hier dag en nacht. Ik zei pas nog tegen mijn vrouw dat het tijd wordt het eens wat rustiger aan te doen, maar nu met die ster zit dat er echt niet in. We moeten eerder harder gaan werken. Extra ons best doen. We kunnen ons geen enkele nonchalance permitteren.’

Eigenlijk moet u aan uw opvolging gaan denken?
Ja, maar dat is geen problemen. Ik heb vijf kinderen. Vier zoons en een dochter. M’n dochter werkt in een ander horecabedrijf, maar alle zoons werken hier bij mij. Rafaelle van 28 staat bij mij in de keuken, de rest werkt in de bediening. Ik ben zelf ook ooit in de bediening begonnen, maar was er niet echt geschikt voor.’

Wanneer kunnen we een foto bij u laten maken?
Maakt me niets uit. U bent altijd welkom. Ik ben hier toch dag en nacht.’

Reageer op dit artikel