artikel

Jong, moedig, bevlogen

Horeca

Iedere maand maakt u kennis met een van de chefs en maitres van straks. Ze hebben hier en daar al eens in het licht gestaan en zullen over een jaar of vijf zijn doorgebroken. Deze keer is dat Antonio Guarde de Beus.

Antonio Guarde de Beus: chef-kok bij De Heeren van St. Jan in Vlissingen.
Leeftijd: 28
Hoezo passie?: ‘Ik wist op mijn dertiende al dat ik kok ging worden. Mijn (Spaanse) vader en mijn moeder koken allebei erg goed. Ik heb een tijd een Spanje gewoond en daar is het eten elke dag een feest. Lang zitten, lekkere dingen klaarmaken, genieten van het leven. Niks zes uur eten, zeven uur The Bold and the Beautiful.’
Achtergrond: Hostellerie du Chateau (nu Van Gaalen) in Heeze, Inter Scaldes en Groot Paradijs in Middelburg.
Mentor: ‘Ik leer van iedereen. Van de chef, van de souschef, van stagiaires of leerling-koks, maar ook van mijn vriendin.’
Favoriete gerecht: Mooie gegrilde heilbot.
Kookstijl: ‘Licht Spaans. Olijfolie, knoflook (ook bij de vis), veel grillen, zwarte olijven erbij. Veel vis, dat is het Zeeuwse.’
Begonnen bij: Boswachterij De Liesbosch in Breda.Toekomst: ‘Voorlopig heb ik mijn handen vol aan de Heeren van St. Jan. Maar ik droom wel eens van zo’n oud pandje met restaurant beneden. Om dat samen met mijn vriendin te gaan runnen.’
En verder: Hoop ik nog eens zo te kunnen koken als mijn vriend Leon Boogers, die beroemde souschef van de Auberge in Weert. Hij is nu sous bij de Luytervelde in Eindhoven. Een echte topkok.’

Reageer op dit artikel