artikel

Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars woensdag opgericht

Horeca

De Vereniging van Erkende Partycateraars is de eerste in Europa. Voorzitter Maarten Brouwer: ‘De branchevereniging is ontstaan vanuit de gedachte dat partycatering een product is dat zich steeds meer ontwikkelt. Het is een vak geworden dat specifieke informatie en ondersteuning nodig heeft.

De markt in kaart brengen, het delen van kennis, het ontwikkelen van een CAO en een gemeenschappelijk pr- en imagobeleid zijn voorbeelden van zaken waar de organisatie zich sterk voor gaat maken.
Koninklijk Horeca Nederland ondersteunt de oprichting van een aparte belangenvereniging. De brancheorganisatie levert financiële en secretariële ondersteuning. ‘Binnen onze sector Restaurants is veel service voor restaurateurs maar weinig specifieke kennis voor partycateraars. Wij stimuleren het ontstaan van samenwerkingsverbanden en dat dragen we ook uit. Ik ben dan ook blij met deze nieuwe club’, aldus directeur Jeu Claes.
In Nederland zijn circa 500 cateraars actief, waarvan 150 à 200 professioneel, dat wil zeggen dat partycatering het hoofdmiddel van bestaan is. De vereniging richt zich met name op kleine en grote cateraars uit deze laatste groep. Inmiddels hebben zich 38 leden aangemeld waaronder Martinair Party Catering, Maison van den Boer, Arjan van Dijk groep en RAI Catering Amsterdam. Volgens Ans Groenewegen van KHN zal dit aantal in de toekomst nog groeien: ‘Er is namelijk grote behoefte van de party cateraars om zich te onderscheiden.’ Een lidmaatschap kost ƒ3000 per jaar.

Reageer op dit artikel