artikel

Wind speelt Russische roulette

Horeca

Elk stukje zwezerik dat ik naar binnen schuif, kan een moderne variant op Russische roulette zijn’, aldus kokoloog Pierre Wind in zijn gastcolumn in de Vleeskrant.

Met een flinke portie humor probeert de kok de BSE-crisis te relativeren. ‘Anderzijds kan ik zwezerik zo op de kaart zetten met de vermelding dat het een extra eetspanning met zich meebrengt.’ Volgens Wind kan de consument niet meer doen dan zichzelf moed inspreken wanneer hij twijfelt over eventuele risico’s verbonden aan het eten van rundvlees. ‘Wind heb vertrouwen in de kok, want die heeft weer een heilig geloof in de slager en die weer in de boer. En zo is de rundcirkel weer rond. Dus Wind, knagen maar’, zijn de woorden die ik dagelijks voor mijn spiegel tegen mezelf declameer. Het helpt wel, want ik knaag nog steeds elke dag wel een stuk koelap naar binnen.’

Reageer op dit artikel