artikel

Illegale verbouwing onder rampcafé De Hemel

Horeca

VOLENDAM – Eigenaar J. Veerman is zonder vergunning aan een verbouwing begonnen in bar Wir War, onder zijn rampcafé De Hemel. De gemeente Volendam heeft de eigenaar woensdag opgedragen onmiddellijk het illegale bouwsel te slopen. Wethouder Visscher (CDA) van Ruimtelijke Ordening, die deze maand aftreedt in de gemeente Volendam, reageerde woedend: ‘Veerman is opnieuw illegaal aan het bouwen.

Visscher: ‘Dit is de limit. Dat hij na alles wat er is gebeurd dit doet, ik heb er geen woorden voor.’ Volgens de scheidende wethouder was Veerman begonnen met de bouw van een betonnen trap die als nooduitgang moet dienen van zijn bar Wir War, die ligt onder café De Hemel. Dat café brandde afgelopen nieuwjaarsnacht af. Daarbij kwamen dertien jonge Volendammers om het leven en raakten er meer dan honderd bezoekers gewond. Visscher: ‘Die trap komt uit in een steeg die van de gemeente is. Hij moet daarvoor dus een vergunning vragen. Bovendien moet de brandweer goedkeuring geven. Dat is allemaal niet gebeurd.’

Gelegaliseerd
Veerman trekt zich volgens de wethouder niets aan van voorschriften en veiligheidseisen en ‘gaat gewoon maar weer zijn gang.’ Visscher: ‘Hij gaat ervan uit dat de gemeente achteraf wel zal bekijken of de trap gelegaliseerd moet worden.’ Veerman is volgens de gemeente drie weken geleden begonnen met de bouw van zijn betonnen trap. Daarna hij door de afdeling Bouw en Woningtoezicht gedwongen te stoppen met zijn werkzaamheden. ‘Dat gebeurde niet in zachte bewoordingen’, aldus de wethouder.

Brandtrap
Advocaat H. van der Weiden van eigenaar Veerman zegt dat zijn cliënt ‘niets doet wat niet mag.’ ‘Hij is niet aan het bouwen en dus ook niet aan het slopen.’ Volgens Van der Weiden gaat het om een brandtrap die er al voor de brand in café De Hemel stond. ‘Mijnheer Veerman heeft in de politiek nogal veel tegenstanders en daarom wordt dit soort onzin geroepen.’

Reageer op dit artikel