artikel

MKZ-verdenking in Nunspeet

Horeca

DEN HAAG – Een boerderij in Nunspeet wordt verdacht van mond- en klauwzeer. Het melkveebedrijf is dinsdag geruimd, omdat er zichtbare symptomen van de ziekte waren vastgesteld. Dat heeft het ministerie van Landbouw donderdag bevestigd.

De relatie met andere besmettingen en verdenkingen is nog onbekend. Het bedrijf ligt buiten de driehoek Apeldoorn-Zwolle-Deventer, die wegens mond- en klauwzeer is afgesloten. Wel ligt Nunspeet binnen het tien kilometer grote toezichtsgebied rond de driehoek.
In Nunspeet is al eerder een bedrijf verdacht geweest en geruimd vanwege MKZ. Door de nieuwe verdenking komt het aantal verdachte gevallen op drie. De andere twee liggen in Vaassen (Gld) en Anjum (Fr). Daarnaast zijn inmiddels 22 besmettingen vastgesteld.

Reageer op dit artikel