artikel

Nico van der Valk op vrije voeten

Horeca

De 60-jarige Nico van der Valk is donderdag vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van doodslag op zijn 58-jarige vrouw Corrie, die sinds 7 januari wordt vermist. Nico van der Valk is een achterneef van Gerrit van der Valk, de grondlegger van het gelijknamige horecaconcern. Hij werkt in motel Nuland.

Volgens de advocaat van Van der Valk is zijn cliënt vrijgelaten, omdat de rechter-commissaris in Arnhem het bewijs te mager vindt om hem nog langer in voorarrest te houden. Vorige week verlengde de rechter-commissaris Van der Valks voorlopige hechtenis nog met dertig dagen.
Opvallend was toen al dat deze rechter de zaak een week later, donderdag, nog eens wilde toetsen. Nico van der Valk werd 22 maart aangehouden. Hij zat sindsdien in beperkingen. Hij mocht alleen contact met zijn advocaat hebben. Van der Valk is de laatste die zijn vrouw gesproken heeft, voordat ze verdween.

Schande
Voor zover bekend is het lichaam van de vrouw nog niet gevonden. Ook zou ze nog geen teken van leven hebben gegeven. De raadsman van Van der Valk, M. Moszkowicz, vindt het schande dat zijn cliënt zolang is vastgehouden. ‘Er is helemaal geen bewijs voor de verdenkingen. Er zijn alleen wat vage vermoedens. Dat terwijl er al 114 mensen zijn gehoord’, verduidelijkt hij.
‘Op basis van die vage vermoedens is hij wel eenzaam opgesloten. Het is al met al een pietleuterig onderzoek.’ Volgens Moszkowicz heeft Van der Valk een zware tijd achter de rug. Zijn cliënt is dan ook heel blij dat hij weer vrij is. De raadsman verwacht dat het OM in Arnhem nog wel verdergaat met het onderzoek.

Reageer op dit artikel