artikel

Vleeseter in Doetinchem duurder uit wegens MKZ

Horeca

Circa 20 Doetinchemse restaurants waarschuwen de bezoeker dat de vleesgerechten duurder kunnen zijn wegens de uitbraak van mkz. Een briefje op de menukaart bij de deur vermeldt de boodschap. De actie is op touw gezet door horecaondernemer H. Lenting.

Hoewel de prijsstijging hoogstens 2 gulden per vleesgerecht bedraagt, vindt Lenting de actie niet overbodig. ‘Je kunt nooit weten hoe de epidemie zich ontwikkelt. Ik heb dit initiatief genomen om elkaar als restauranthouder te ondersteunen. Niemand moet zich uit de markt prijzen, omdat hij de prijsstijging van het vlees moet doorberekenen aan de klant.’

Kroon
Bij een van zijn restaurants is de lamsrack drie kwartjes duurder geworden, de spareribs kosten 1 gulden meer. Restaurant ’t Raedthuys spant de kroon met een verhoging van 2 gulden. ‘Dat geldt voor alle hoofdgerechten met vlees’, zegt eigenaar G. Bruins. ‘Ik bereken de kostprijsstijging door. Is een kwestie van overmacht, het zou niet zakelijk zijn om het niet te doen.’ Negatieve reacties heeft hij niet gehad. ‘De prijsverhoging is marginaal, het merendeel reageert positief.’

Reageer op dit artikel