artikel

Rozenboom verkoopt ijssalon

Horeca

Jan Rozenboom verkocht begin mei zijn ijssalon Rozenbooms IJsspecialiteiten aan de Apeldoornse Koninginnelaan. De nieuwe eigenaar, Ron Brouwer, zet de zaak onder dezelfde naam voort. Brouwer is al uitbater van een andere ijssalon in dezelfde stad. Rozenboom blijft wel ijs verkopen vanuit zijn ijswagen die midden in de Veluwse bossen een standplaats heeft.

De komende zomer blijft Rozenboom zijn ijswagen beleveren vanuit de zaak aan de Koninginnelaan. Samen met zijn vrouw blijft hij voorlopig ook nog in de ijssalon werken. ‘De nieuwe eigenaren moeten nog ingewerkt worden; wij maken ons ijs op hele andere manier dan dat Ron Brouwer dat doet in zijn zaak’, legt Rozenboom uit.
Rozenboom bouwt momenteel een nieuw pand aan de rand van Vaassen. De ijsbereider geniet ook bekendheid als bouwer van ‘historische’ ijskarren. ‘In het nieuwe pand komt een ijsbereiding om ijs te draaien voor de wagen. Een gedeelte van het pand richten we in als timmerwerkplaats voor de bouw van de ijskarren’, aldus Rozenboom.

Whiplash
Zijn partner liep twee jaar gelden een whiplash op door een ongeluk. Dat is de reden voor de verkoop van de zaak. ‘Mijn vrouw moet het eigenlijk rustiger aan doen. Dat gaat niet met de ijswagen èn de salon. Ze werkt heel hard mee in de zaak en dat is niet goed voor haar gezondheid. Ook hebben mijn kinderen geen interesse om de zaak over te nemen.’
Ron Brouwer is blij met zijn aanwinst. Hij is al 22 jaar de eigenaar van het ‘Eerste Wormense IJsbuffet’. Een zaak die al sinds 1952 bestaat. ‘Samen met familie ben ik een v.o.f. aangegaan om de nieuwe zaak te exploiteren. Ik was altijd al gek op de zaak van Rozenboom’, aldus Brouwer.

Reageer op dit artikel