artikel

Alders komt met achttien actiepunten

Horeca

VOLENDAM – Gemeenten moeten geld uittrekken voor brandpreventiebeleid en onderzoeken welke juridische mogelijkheden zij hebben om exploitanten die de regels niet naleven, te kunnen aanpakken.

Dat zijn twee van de achttien punten die de commissie-Alders heeft opgesteld in een actieprogramma. Staatssecretaris G. de Vries van Binnenlandse Zaken had de commissie om zo’n actieprogramma gevraagd.
Bedrijven zouden volgens de commissie de bedrijfshulpverlening goed op orde moeten hebben en regelmatig moeten oefenen. Exploitanten moeten beter worden voorgelicht over brandveiligheidseisen en over de maatregelen die daarvoor moeten worden genomen. Alders vindt ook dat gemeenten voorlichtingscampagnes moeten organiseren om burgers meer bewust te maken van de risico’s rondom brandveiligheid. Er zou in elke gemeente een meldpunt moeten komen waar mensen signalen en klachten over brandveiligheid kunnen doorgeven.

Reageer op dit artikel